GLOBAL MARITIME CONGRESS GMC’24 çağrı metni

1701325983395

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, Batum Devlet Denizcilik Akademisi, Köstence Denizcilik Üniversitesi, Strathclyde Üniversitesi ortaklığında beşincisi düzenlenecek olan “Küresel Denizcilik Kongresi (GMC’24)” bu yıl 20-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Tuzla Kampüsü, İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Uluslararası kongrenin bu yılki ana teması “DENİZCİLİĞİN GELECEĞİ” olacak. Ayrıca denizcilikte teknolojik yaklaşımlar, enerji verimliliği, insan faktörü, yenilikçi tasarım ve buluşlar, denizde siber güvenlik, yeni deniz yakıtları ve verimlilik, gemi inşa, lojistik ve deniz ticareti ve hukuku, liman operasyonları, deniz taşımacılığı yönetiminde dijital yaklaşımlar vb. konularda bilimsel araştırmalar sunulacaktır. Akademik kurul tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda akademik yayına değer görülen bildiriler, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan ETA Deniz Bilimleri Dergisi’nde (JEMS) tam metin olarak yayınlanacaktır.